Onderschat het belang van sociale veiligheid op het werk niet!

Sociale veiligheid op het werk is minstens zo belangrijk als de fysieke veiligheid. Wanneer medewerkers zich sociaal veilig voelen op het werk, zijn zij meer gemotiveerd om bij te dragen aan het bedrijfssucces. Maar hoe creëer je meer ruimte voor sociale veiligheid? Als trainer bij Bixxs help ik je bij het creëren van meer betrokkenheid, verbinding en duidelijkheid binnen jouw bedrijf. Dit doe ik door het geven van trainingen en advies, gebaseerd op passie en focus binnen HR management.

Sociale veiligheid op het werkSociale veiligheid: minder onvrede en meer betrokkenheid

Wanneer medewerkers zich niet sociaal veilig voelen, heeft dit negatieve invloed op de productiviteit, kwaliteit en loyaliteit (verzuim). Is de sociale veiligheid op het werk in orde, dan durven medewerkers zichzelf te zijn en zich meer/beter te uiten. Op die manier halen zij het beste uit zichzelf én leveren zij meer waarde voor jouw bedrijf. Vaak wordt er alleen aandacht besteedt aan de symptomen, maar achter het gedrag gaat vaak een probleem schuil zoals onvrede of disbalans op het werk. Het is dus zaak om erachter komen wat het onderliggende probleem is.

Samenwerken aan een positief bedrijfsresultaat

De ideale situatie is een sociaal veilig bedrijfsleven. Een bedrijfsleven waarin iedereen volledig zichzelf kan zijn en waar ieder zijn of haar talenten optimaal kan inzetten. Wanneer je op zoek bent naar de mogelijkheden voor het realiseren van verbindingen en het vergroten van de sociale veiligheid binnen jouw bedrijf, dan kan ik je helpen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een meerdaagse training waarin jullie actief aan de slag gaan. Deze training levert inzichten en handvatten op voor het verhogen van de sociale veiligheid op het werk.

Twijfel niet om contact op te nemen

Meer weten over hoe je de sociale veiligheid op het werk en de betrokkenheid van medewerkers kunt verhogen? Twijfel dan niet om contact op te nemen, ik vertel je graag meer over sociale veiligheid en wat ik hierin kan betekenen.